Monday, August 30, 2021

Pastrav la cuptor

Păstrăvul este o specie de pește care trăiește în special în apele de munte, ape cu temperatură relativ scăzută și în timpul verii, dar poate fi găsit și în zonele mai joase, submontane și de deal. Un exemplar poate atinge 25–30 cm lungime și 0,8-1,6 kg greutate, ajungând excepțional la 50–90 cm lungime și 15 kg greutate. Specia de păstrăv somonat este, practic, un păstrăv curcubeu obișnuit a căruia alimentație este asemănătoare cu a somonului. Acest aspect dă culoarea cărnii păstrăvului, care este asemănătoare cu cea a somonului. Păstrăvul se poate găti in nenumărate moduri: la cuptor, prăjit in ulei, in aluat cu bere (in baie de ulei), en papillote,etc. Gata cu vorbăria! Mai jos avem păstrăv in crusta de faina de migdale cu cartofi noi si păstrăv la grătar cu cartofi natur.







No comments:

Post a Comment